Test BeSafe iZi Kid x3

20130420-173358.jpg

Vi har nu använt vår bilbarnstol BeSafe iZi Kid x3 i en månad och här kommer våra erfarenheter såhär långt. Funderingar kring hur vi kom fram till just denna bilbarnstol finns i inlägget Välja bilbarnstol efter babyskydd. Läs testet av nya BeSafe iZi Plus här.

Montering
Vi har valt modellen utan isofix, det kändes inte värt en tusenlapp extra. Så man fäster stolen med bilbältet. Det tog en stund eftersom att det är många moment, men det är inte svårt. Ett tips är att ha instruktionsfilmen i mibilen så kan man pausa efter varje moment.

I bilen
Stolen tar upp rätt myvket plats, det ser lite ut som ett rymdskepp. Samtidigt känns det rejäl och stadig. Lutningen är ett problem. Sagas huvud åker fram när hon somnar. Vi pratade med flera återförsäljare och sa alla att det var ok stt lägga något som höjer upp stolen inne vid sätet. Vi rullade ihop ett liggunderlag. Efter det är lutningen bättre men inte så stor som jag hade önskat. Samtidigt är det säkrare att åka upprätt så det är en avvägning.

Saga väger drygt tio kilo och hon sitter bra i stolen och det finns utrymme att växa. Nackskyddet är rejält och det går att skjuta upp när barnet växer. En smart detalj ör att det sitter magneter i bältena då att man kan fästa dem vid sidan. Aldrig mer sötta ner ett barn och börja gräva efter bältena alltså :)

BeSafe iZi Kid x3 kan användas upp till 18 kg och upp till fyra år bakåtvänd.

Säkerhet
BeSafe iZi Kid x3 är en av de säkrare bilstolarna i sin klass. Se BeSafes webb för att läsa krocktester.

Pris
Ordinarie pris ligger runt fyra tusen men håll utkik efter kampanjpriser. Vi köpte vår på lekmer.se för tre tusen kronor.

Sammanfattning
Vi är nöjda med vårt köp. Det är en säker och rejäl bilbarnstol. Andrahandsvärdet är bra. Nackdelen är lutningen och att man drar sig för att flytta stolen eftersom att den är krånglig att montera.

20130420-173542.jpg Här är lösningen med ett liggunderlag under bilstolen för att öka lutningen.

Annonser

4 thoughts on “Test BeSafe iZi Kid x3

 1. Hej. Har inte izi kid X3 justerbar sittvinkel? På deras hemsida står ”Justerbar i 4 olika sitt- och vilopositioner ( kan justeras under färd)”…
  Men jag kanske har missuppfattat?
  (är själv intresserad av denna stol, alternativt iZi plus som ska klara upp till 25kg tydligen. Får se vilken det blir)

  / Micke

  • Hej! Den har justerbar vinkel men det är mer sitta lite framåt till att sitta något bakåt. Inget liggläge som ett barn kan sova i utan att huvudet faller fram. Vi hade den konstant i mest liggläge och då satt Saga bra när hon var vaken.

   Om ni har ett barn som ofta sover i bilen skulle jag välja izi plus. Annars är de likvärdiga förutom viktgränsen.

 2. Pingback: Test BeSafe iZi Plus | Barnsaksbloggen

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s