Lek under bilresan

Ska ni åka bil lite längre nu under vårens långhelger? I så fall kan det vara bra att ladda upp med lekar för barnen. Här kommer några tips.

Sjung sången
”Lekledaren” säger ett ord, tex katt. Deltagaren/deltagarna ska då komma på en sång med det ordet i, är man flera får den som först kommer på säga sitt namn och sen sjunga. Om det var rätt får vinnaren komma på ett ord som de andra ska komma på en sång om.

Ja eller nej
Vad tänker jag på? Endast ja- och nejfrågor. En person tänker på en sak, en person, ett djur eller liknande. De övriga turas om att ställa frågor. Personen som ”är” får endast svara ja eller nej, ingenting annat. Lär gärna barnen att fråga saker som ”Är den större/mindre än…”, ”Står den närmare dörren än…”, ”Kostar den mer än…” osv. Då övar de förmågan att jämföra medan man leker.

Bilbingo
Rita ett rutnät av tre rader och tre kolumner. Fyll rutorna med slumpvis valda siffror mellan 1 och 100. Alla deltagare får varsin bricka. Spana sedan ut genom bilrutan och se er omkring. Så fort man får syn på en av sina siffror, kryssar man över den på brickan. När alla siffror i en rad eller en kolumn och sedan hela brickan är överkryssade, ropar man: Bingo! Spelet fortsätter tills alla har fått bingo.

Musikquiz
En frågesport om barnlåtar och/eller barnprogram. Mycket lämplig på kalas eller regninga dagar. En lek som passar regninga dagar eller på kalas är en musikguiz som passar lite större barn. Mixa ihop ca 10 st intron till kända barnlåtar eller barnprogram. Ha några följdfrågor till låtarna så blir det roligare. T.ex om ni kör ”Här kommer pippi långstrump” så kan ni fråga vad Pippis apa heter.

39-576_m (1)

Tipsen hittade jag på familjeliv.se.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s