Test Annas profylaxkurs

Innan Saga föddes ville jag ha koll på så mycket jag kunde. Jag insåg inte då att förlossning är en av de händelserna i livet man inte kan styra. Samtidigt hade jag nytta av att vara påläst och att ha funderat igenom hur jag ville ha det. Vi funderade kring om det var värt pengarna att gå en profylaxkurs och såhär i efterhand så är svaret ja.

Annas profylax
Vi bokade in oss på Annas profylax som ligger vid Mariatorget i Stockholm. De finns också i Göteborg, Varberg, Lund och Malmö samt på webben. Vi gick grundkursen som var två gånger om tre timmar. Det var en grupp med förstföderskor och pappor, kanske tio par totalt och en ledare som själv fött tre barn och väntade sitt fjärde. Bara det ingav förtroende och hon var generös med sin egen berättelse.

Profylax innebär tekniker för att slappna av, tankeövningar och massage, vi gick också igenom förlossningens faser. Jag tror verkligen att mycket av hur vi uppfattar en förlossning sitter i huvudet. Det är lite flummigt men också många konkreta tips.

Jag hade läst mycket innan men för min man och de andra blivande papporna är det bra med en repetition. Det ger trygghet. Vi valde att gå på en fysisk kurs, mycket för att det skulle bli av och att vi skulle göra det tillsammans. Det finns också webbkurser.

Grundkursen kostar 2390 kr kväll/helg, webbkursen kostar 690 kr. Väl investerade pengar såhär i efterhand. Man fick en broschyr med övningar att träna på hemma.

annas

Annonser

6 thoughts on “Test Annas profylaxkurs

  1. Vi gick också Annas profylax på Mariatorget. För oss och mig var det vi fick med oss därifrån helt ovärderligt, vi som hade en rätt tuff förlossning.
    Låter som att vi hade samma kursledare, superhärlig! :)

  2. Pingback: Boktips till Prinsessan Madeleine (och er andra gravida) | Barnsaksbloggen

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s