Barn och hundar

Ofta dyker det upp barn som vill klappa vår hund när vi är ute på promenad. Vi har en liten hund som ser gullig och snäll ut. De allra flesta barn frågar först om de får klappa och då säger jag ofta nej för vår hund fungerar inte bra med barn och särskilt inte om hon känner sig trängd vilket kan hända om det är många barn. Hon har aldrig bitit någon men jag vill heller inte att det ska ske därför är vi försiktiga. Sedan Saga föddes har det blivit bättre och det går över förväntan men det gäller bara Saga och inte andra barn.

Jag vill ge ett tips till er föräldrar, prata med era barn om hundar som de möter ute på gatan eller hemma hos kompisar. Berätta att även om en hund är söt och liten kan den vara arg. Man ska aldrig klappa en hund utan att först få ok från ägaren. Om det är ok att klappa ska man alltid sträcka fram handen försiktigt så att hunden får nosa först, klappa sedan på kroppen eller på halsen aldrig på huvudet. Klappa aldrig en hund som är bunden, den kan känna sig trängd. Läs om varför hundar ibland biter barn och hur man kan träna både barnet och hunden.

Är ni sugna på en egen hund? Det finns bra tips på SKKs webbplats. Fundera igenom beslutet noga, är det rätt för er kommer det att berika hela familjen.

doris 2009_5

Vår fina familjemedlem Doris.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s