Perfekt regnset till förskolan

Att ha en uppsättning regnkläder och stövlar stående på dagis är ett bra tips. Det kan vara soligt på morgonen och komma regn på eftermiddagen. Eftersom att det är extrakläder vill jag inte lägga så mycket pengar men de ska fungera och vara bekväma.

playshoes-regnjacka-regnbyxor-gummistovlar-morklila-paket

Saga har fått prova ett regnpaket av märket Playshoes från lekmer.se. Det är ett set med regnjacka, regnbyxor och stövlar för 399 kr. Man kan välja storlekar på alla delar.

Gummistövlarna
Rejäla stövlar med medelhögt skaft och reflex bak. Storleken är något stor, på bilden har jag ställt dem bredvid ett par från Polarn & Pyret som är en storlek mindre. De finns i storlek 20-34.

bild 1

Regnjackan
Tunt, bekvämt material, bra med tydliga reflexer. En nackdel är knappar istället för blixtlås, där kan vatten smyga sig in. Rymlig storlek så att det får plats en tjocktröja under. Muddar vid ärmsluten hade varit bra. Bra avtagbar luva som sitter på plats tack vare drapering fram. Storlek 80-128.

bild 3

Regnbyxorna
Hängslen, knappar i sidan och drapering bak ger anpassningar passform. Bra med reflexer. Här går det att beställa en storlek större så att barnet kan växa, dra åt hängslena och minska midjan så fungerar det bra. Storlek 80-128.

bild 2

Man kan välja mellan de här färgerna:

Annonser

3 thoughts on “Perfekt regnset till förskolan

  1. Hur är verkar de tåla slitage och hur är det med miljövänlighet? Hittar ingenstans men hittade iaf din sida medan jag letade. ;)

    • Hej! Vi har regnstället som en extra uppsättning på förskolan. Det har använts några gånger nu när det varit regn och det håller bra. Om jag jämför med ett par regnbyxor från POP så är de mycket kraftigare i tyget så det är nog skillnad i slittålighet. Men som extraställ fungerar det bra.

      Tyget uppfyller kravet för Öko Tex standard 100 klass 1. Annan miljömärkning kan inte jag heller hitta.

      Hoppas att du är nöjd med svaret, fråga mer annars! /Elin

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s