Åk till Birka med barn

Birka_Vikingabyn

Jag har varit på Birka många gånger och tycker mycket om ön med vikingabyn, utgrävningarna och muséet. Det finns mycket roligt för barn så passa på nu i helgen när det ska bli fint väder.

Birka_BadstrandPå Björkö mitt i Mälaren grundades på 750-talet vad som brukar kallas Sveriges första stad, Birka. Utgrävningar pågår ständigt och det finns uppbyggt hur hus och verkstäder såg ut. Det finns en liten strand och en restaurang där det finns barnvänlig mat. Inte så prisvärt kanske, man kan såklart ta med egen picknick och sitta i gräset. Birka ett av Unescos Världsarv.

Båten går från Stockholm nedanför Stadshuset med flera stop på vägen där man kan hoppa på, priset är 345kr för vuxna, då ingår resa tur och retur, entré till museet och guidad visning av fornlämningsområdet. Barn upp till fem år åker gratis, Barn mellan 6-11 är betalar halva priset. Man kan även åka från Västerås, Mariefred, Enköping, Strängnäs och Södertälje, se alla turer och priser. Det finns en liten gästhamn om man kommer med egen båt.

Ansgarsmonumentet_1

Skötrum finns på Birka och båten har ett litet café där man kan köpa dricka och smörgåsar.

Birka är öppet nu till den 21 september då det är vikingamarknad som avslutning, passa på att åka dit nu under hösten när det är mindre folk.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s