Recept på egen nyttig Start

granolaHur gott är det inte med Start och mjölk? Saga ska inte äta så söta flingor så vi har provat att göra egen lite nyttigare müsli. Här kommer ett enkelt recept som blir jättegott! Det passar både barn och vuxna. Anpassa efter vad ni har hemma och ev allergier.

Egen granolamüsli
Tid 25 min Ugn 225 grader
Det blir ca 2 liter

7 dl havregryn
2 dl veteflingor
2 dl kokosflingor
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
200 g grovhackade nötter
1/2 tsk salt
1 1/4 vatten
3 msk sirap
200 g torkad frukt tex russin, aprikoser eller tranbär

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en långpanna.
3. Blanda vatten och sirap, ringla över och rör om.
4. Rosta i nedre delen av ugnen tills den känns torr och fått färg, ca 15-20 min. Rör om ofta så att det inte fastnar.
5. Skär torkad frukt som är i större bitar och blanda i när det är cirka fem minuter kvar.
6. Låt kallna och förvara i tätslutande burkar.

Gott till fil, mjölk eller yoghurt. Även en bra present att ta med om man går bort på middag.

Receptet kommer ursprungligen från Coops tidning Mersmak men är här lite omgjort. Bilden är lånad från coop.se.

 

Annonser

One thought on “Recept på egen nyttig Start

  1. Pingback: Egen granola till filen | Barntipsbloggen

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s