Vi Föräldrars test av vintervantar

20131122-180726.jpg

I nya numret av tidningen Vi Föräldrar testar de med hjälp av Testfakta vintervantar för barn. Testet är även publicerat i Dagens Nyheter, se hela testet längst ner.

Bäst i test
Vinnare i testet är Didriksons Algy OutDry Kids Mitten. De fick toppbetyg för vattentäthet och slitstyrka. De kostar 360kr och finns i storleken 0-8 år. Kul att Didriksons vann, de vann även det tidigare testet av vinteroveraller.

Näst bäst
Hestra GoreTex Kids Mitt är de varmaste vantarna i testet och de är vattentäta. Hestras kostar 300kr och de finns i storlekarna 2-7 år. Observera att det hormonstörande ämnet ftalater hittades i en plastdetalj.

Trea
Reimas OTE kom trea och fick bra betyg för vattentäthet, värme och slitstyrka. De kostar 300kr och finns i storlekarna 2-6 år. Jag köpte dessa för någon vecka sedan så kul att de fick så bra resultat.

Sämst
Tre vantar släpper in vatten och hamnar därmed sist i testet. Sämst är Molo Igor följda av VossaTassar Romle och Lindex Fix. Även i Vossatassars vante hittades ftalater.

Hormonstörande ämnen hittades
Tyvärr verkar alla test av barnsaker upptäcka hormonstörande ämnen. Jag kan tycka att leverantörerna skulle göra egna noggranna tester innan en vara börjar säljas. I det här testet hittades mycket höga halter ftalater i Hestras och Vossatassars vantar. Nivån ligger upp till 190 gånger högre än vad som är tillåtet i leksaker. Båda dessa vantar hsr dragits tillbaka, har du redan köpt skulle jag rekommendera att lämna tillbaka dem.

Mer information om de hormonstörande ämnena och hur testet är genomfört finns i Vi Föräldrar nr 13, 2013.

20131123-115802.jpg

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s