Aktiviteter för sega vab-dagar

20140123-114333.jpg

För sjuk för förskolan men för pigg för att bara vila. Vad göra då? Vi har haft två dagar med en hängig och förkyld Saga och det här är några av sakerna vi gjort.

Leklera
Dega med köpt eller egengjord leklera. Anpassa efter ålder. Ett bra sätt att träna färger, rätt färg ska läggas i rätt burk med samma färg på locket. Vi tränade också på att skära med barnkniv. För äldre barn kan man göra små djur och figurer.

Se film
Favoriten Nicke Nyfiken välkomnar våren ser vi minst en gång per dag. För lite äldre barn kan man gå till videobutiken så får barnet välja en film att hyra/köpa. En lagom utflykt.

Biblioteket
Ta en promenad med vagnen till biblioteket. Skönt att komma ut, lek lite i lekhörnan och låna hem massor av böcker. Vissa bibliotek hyr även ut filmer billigt. Gå hem och läs!

Pyssla
Saga är lite för liten för pyssel men hon har fått vara med och hjälpt mig att tvätta och plocka saker. Underskatta inte att få hjälpa till att sortera tvätt, lägga i tvättmaskinen och att få trycka på knappen. Mycket populärt här hemma.

Rita
Ha gärna en ny målarbok i skåpet för sådana här dagar. Alltid roligare med nytt. Saga är än så länge nöjd med vitt papper och kritor.

Måla naglarna
På Sagas initiativ har hon fått målade naglar för första gången. Mycket spännande.

Gå och handla
Bara att komma ut en liten stund är skönt. Köp favoritmaten och något gott till dig själv.

20140123-114351.jpg

Annonser

2 thoughts on “Aktiviteter för sega vab-dagar

  1. Inte så jättelång senare är det ett krav att få måla naglarna själv. Där är vi nu, 1,5 år senare ;) då behöver man även mycket tidningspapper runt i kring, samt nagellack man kan avvara ;)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s