Förberedelser inför ett kejsarsnitt – när man har ett syskon

Efter ett vändningsförsök som inte lyckades blir det nu kejsarsnitt för oss. Med en tvååring hemma som gärna blir buren har jag funderat på hur vi ska lösa lyft, barnvagn ned för trappor, upp på skötbord och matstol etc. Det ingår lyft i det mesta och jag ska då inte lyfta mer än bebisen under sex veckor.

Här är några saker som jag gjort för att förbereda oss. Jag har aldrig gjort ett kejsarsnitt så är absolut ingen expert (ni som har det får gärna dela med er av tips och råd).

  • Bytt matstol – Saga har fått en Tripp Trapp-stol så att hon ska kunna (med lite hjälp) klättra upp och ner själv. Tidigare hade vi en matstol från Ikea som jag var tvungen att lyfta upp henne i.
  • Träna på att inte bära henne – jag har försökt att minska lyft och tid jag bär henne nu innan bebisen kommer. Jag vill inte att hon ska sammankoppla lillebror med att jag inte kan bära henne.
  • Vi har en vagn med babylift, så jag slipper dra upp vagnen för trapporna, kan bara lyfta ur bebisen. Saga har fått träna på att gå upp för trapporna själv och det går riktigt bra. Man får inte ha bråttom bara…

Det här med skötbordet har jag inte löst. Funderar på om vi ska ha en pall bredvid så att hon kan klättra upp själv. Jag har också förberett med mjuka kläder, tänker att man inte vill ha kanter som skaver på såret i början.

20140412-130654.jpg
Saga i trappen, man får som sagt inte ha bråttom…

Annonser

2 thoughts on “Förberedelser inför ett kejsarsnitt – när man har ett syskon

  1. Skötbordet tog vi bort när dottern var ett halvår. :P Byt i soffan med bara ett skötunderlägg/handduk? Dit kan hon lätt klättra upp själv så du slipper lyft.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s