Nya mellanmål från Ellas Kitchen

20140702-125943-46783992.jpgEllas Kitchen som gör fruktklämmisarna har kommit med två nya mellanmål/snacks som passar bra att ha i skötväskan. Perfekt för parken eller efter dagis.

Skorpor
Ekologiska barnskorpor utan tillsatt socker i två smaker. De här gillar både jag och Saga, inte för hårda och inte för söta. De är smaksatta med frukt och kryddor och finns i smakerna äpple/ingefära och mjölk/vanilj.

Bra storlek för små händer, nyttiga och mättande. De kan ges från åtta månader men håll koll så att de små inte sätter i halsen. Jag som alltid har en burk smörgåsrån i skötväskan för oförutsedd hunger byter nu ut dem mot två skorpor.

Puffade majsbollar
Majskrokar är en klassiker som bebisens första snacks att äta själv. Men alla som börjat med dem när bebisen är liten vet att de efter ett tag blir till en hård våt klump kvar, inget man vill att barnet får i halsen. Därför gillar jag idén med puffat majs i små bollar istället. Bra träning för små fingrar och de smälter snabbt i munnen utan kladd. De kommer i två smaker ost/tomat och hallon/vanilj, Saga gillade de senare men inte smaken ost/tomat. Jag kan hålla med om att det var en rätt skarp smak för små barn, påminner lite om tacokrydda.

De är ekologiska och passar för bebisar från tio månader.

Bra att de är förpackade styckvis, en förpackning innehåller fem påsar. Tyvärr är påsarna svåra att öppna, innehållet ramlar lätt ur. Här hade jag gärna sett återförslutningsbara påsar.

Smakproverna har vi fått genom Loppi, håll koll på deras Facebooksida Loppi event om du också har en blogg och vill recensera produkter.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s