Tips inför och inspiration från UnderbaraBarnmässan

Årets stora barnmässa i Älvsjö är igång och avslutas imorgon söndag. Jag och andra bloggare var på plats innan öppning igår och det var härligt att få gå runt i alla montrar i lugn och ro. Så mitt första tips är att komma till mässan vid öppning. Mitt på dagen blir det så fullt att det är svårt att komma fram till utställarna. Andra bra saker att tänka på är att ta med kontanter och dricka. Åk gärna pendeltåg eller buss för det kan vara svårt att hitta parkering. IMG_4659.JPG Fina bebistavlor
Kika på de här måttbeställda bebistavlorna. De beställs utifrån bebisens födelsemått och görs i verklig storlek. De kostar 500kr på mässan och 50kr mer annars.

IMG_4657.JPG Passa på att fynda
Mässpriser har i stort sett alla utställare. Jag kan tipsa om Kids Concept som har en outletbutik med riktigt bra priser. Ta med kontanter för de tar inte kort. Geggamoja har en stor monter med bra priser. Jag hittade Babynest för 670kr i en av barnbutikerna (som jag tyvärr inte minns namnet på men de hade starka blå lampor i sin monter). Vill man köpa barnvagn fanns det flera butiker som gav rabatt på hela sitt sortiment, tex Familjetorget.

IMG_4647-0.JPG

IMG_4662-0.JPG

Mysigt amnings- och matningsrum
Titta så fint de gjort i amningsrummet. Här finns det mysiga soffor och MAM bjuder på amningsinlägg. Det finns en micro om man vill värma mat. Utanför finns en blöjstation. Inga gratis blöjor i år men Änglamark bjuder på våtservetter.

IMG_4661.JPG

Få tandvårdstips
Folktandvården är på plats och ger tips kring tandborstning och tandläkarbesök. De delar också ut tandborstar och tandkräm.

IMG_4654.JPG Hur undvika gifter i barnens miljö?
Kemikalieinspektionen har en monter och de håller också föredrag på scenen. Passa på att få tips kring hur man kan giftsanera hemma!

IMG_4646-0.JPGTävla!
Nästan alla utställare har tävlingar. Bra vinstchans så var med! Vi tävlade bl a om en ny Stokke Tripp Trapp-stol.

Men det bästa är nästan att komma hem efter en lång dag på mässan. Att gå igenom alla kassar med fynd, produktprover och broschyrer. Så här såg min vagn ut efter en mässdag.

IMG_4656.JPG

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s