Lyx vs Budget – pyjamas

Är det värt att lägga fyrahundra på en bebispyjamas? Eller fungerar en för under hundralappen lika bra? IMG_0189.JPGJag har jämfört och testat två bebispyjamaser, de har tvättats flera gånger för att se hur färger och form håller. (Därför ser de skrynkliga ut på bilden, de är båda nytvättade där.)

Livly
Svenska barnmärket Livly gör helt fantastiskt fina kläder. Pyjamasen till höger, ljusblå med prickar, är från Livly. Den är mjuk men ändå inte tunn. Knappar i en rad som sitter något glest och uppvikbara ärm- och benslut, för att förlänga livslängden. Den håller bra i tvätt, även i 60 grader trots att det inte rekommenderas. Jag tvättar allt som är i sängar i 60 grader för att få bort kvalster. Passformen är generös och det passar Gustaf.

Riktigt mysig och fin, det känns att det är bra kvalitet. Priset är 399 kr på tex NK.

KappAhl
Jag köpte ett tvåpack på KappAhl för 129 kr, så en pyjamas för under hundralappen. Söt vit pyjamas med ljusblå bilar på. Dragkedja förenklar blöjbyten men ärmarna är svåra att vika upp och på benen tar dragkedjan emot. Den har hållit bra i tvätten, tyget är lite tunnare bomull.

Helt klart prisvärd och jättefin på.

Vilken är bäst?
Båda är bra, det är klart att den från Livly känns lyxigare. Säkert är det också min vetskap om märket och priset som ger den känslan. Jag kan rekommendera båda de här två, sen får plånboken avgöra.

Är det något annat ni vill att jag jämför? Kommentera gärna så kanske det dyker upp snart.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s