Test av Phil & Ted Navigator syskonvagn

Vi har nu använt vår syskonvagn från Phil & Ted i drygt ett år och här kommer mina upplevelser och åsikter om den. Vill ni läsa recensionen om hur den fungerar som singelvagn, kika på det inlägget

Modellen vi har heter Navigator och är inte den allra senaste som har en handbroms i handtaget men de är mycket lika förutom det. 

Mycket liten babylift

Om man ska använda vagnen från nyfödd behöver man köpa till en babylift, eller en cocoon som den kallas. Den fungerade bra och höll fin kvalitet i tyg och dragkedjor MEN den är så liten att vår son växte ur den långt innan han kunde sitta i sittdelen, vid tre månader slog han i alla kanter… jag fick panik och började jaga annan vagn på Blocket för att endast ha i några månader. Vi beslutade ändå att inte köpa en annan vagn, det var sommar och inga turer till dagis behövdes, jag använde bärsele när vi åkte och handlade. 

Tänk på att om ni ska använda babyliften under sommaren blir det mycket varmt där i, en solig och varm sommardag skulle jag inte rekommendera det.

Så sitter lilla barnet

När bebisen är kanske fem/sex månader kan man använda sittdelen och då sitter det lilla syskonet under det stora. Det finns två lägen och i början är det bra att alltid ha på sovläget så att det inte blir för sittande lutning. 

Suffletten till lilla delen är mycket liten och går inte att dra fram, man behöver ha en filt höngade på sidan för att skydda mot solen. 

Så sitter stora barnet

Storebror eller storasyster sitter alltid framåtvänt, det går inte att skifta vilket jag tycker är en stor nackdel. Särskilt när man lämnat på förskolan och vill använda vagnen bara till den lilla, då vill iaf inte jag att hon/han ska sitta framåt. Mycket därför valde vi att köpa en annan vagn till när man endast kör ett barn och den kan man snurra barnet mot sig. 

Sitsen är rymlig och man kan få fullt liggläge. Bra sufflett som kan dras ända fram. 

Smidig och lätt att ta sig fram

En av vagnens störst fördelar är att den är smal och tar sig fram enkelt med tre stora hjul. Som en singelvagn, mycket smidig när man är och handlar. Den tar i te heller så mycket plats i bilen och är inte svår att fälla ihop. Däremot är jag inte stark nog att fälla ihop och lasta in i bilen utan att ta stöd mot marken så den blir lätt smutsig. 

Sammanfattning
Vi är nöjda med vagnen som håller bra kvalitet till ett bra pris, har för mig att vi betalade ca sex tusen för alla delar. Som med alla vagnar måste man väga för och nackdelar. Största fördelen med Navigator är att den kan användas som en mycket bra singelvagn också, det ger en lång livslängd. 

Det finns en sits att köpa till så att det mindre barnet kan sitta mot dig när man använder vagnen som singelvagn, det kan vara en idé om man inte vill ha en extravagn. Även en mer ordentlig liggdel finns men då fungerar vagnen inte för två barn. 

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s