Mulle Meck har en egen park

En av Sagas favoritböcker är Mulle Meck – Buffa hjälper till. Mulle Meck är en serie böcker från pekböcker upp till att passa 6-7-åringar. 

Vi har i dag besökt Mulle Meck-parken i Solna. Den ligger i Järvastaden och enklast åker man bil, det finns en stor parkering precis intill. Själva parken är inte stor så en fin dag blir det lätt trångt men eftersom att parken har så många olika stationer så fungerar det rätt bra.  
Det finns massor av kul att upptäcka, nedgrävda cyklar att balansera på, en verktygsbod att mecka i, en häftig rutschkana, en liten bäck med slussar som barnen kan öppna och stänga. Vattnet forsar ner i en liten minisjö som barnen kan vada i så ombyteskläder är ett tips. Högst upp i parken finns det ett litet bibliotek där de har sagostund och barnen kan pyssla. Här finns det också ett litet fik. 

De lite äldre barnen gillar nog linbanan och labyrinten. 

Parken är ett bra utflyktsmål, särskilt för barn som gillar Mulle Meck. Saga gillade parken men började gråta när vi skulle åka, hon hade ju inte fått träffa ”den riktiga Mulle Meck” som vi lovat. Att Buffa och Mulle Meck stod som statyer räckte inte. I parken finns det en liten teater, synd att det inte var en liten föreställning där, det hade varit uppskattat! 

Favorit var vattenslussen.  

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s