Testfaktas test av vinterskor – hela testet

Testfakta har testat nio vinterskor för barn med pris från 350-900 kronor. De tittade på förmågan att hålla värmen, vattentäthet, om skorna andas och om de innehåller gifter. 

Jämfört med förra året visar årets test av barnvinterskor att det finns betydligt färre gifter i skorna nu. Men skorna från Eurosko hade det misstänkt cancerframkallande ämnet PFOA i sig. 

Bäst i test blev Superfit Culusuk (800kr), de håller värmen bäst och är vattentäta. Tvåa blev Eurosko Ponny Sympatex (900kr) men observera att det är de som innehåller det skadliga ämnet PFOA. Tre blev Ecco Biom Hike Infant (900kr), de fick höga betygt för vattentäthet men höll inte värmen lika bra. 

I fallande ordning kom sedan Viking Windchill, Skopunkten Gio Snow, Stadium Everest, Deichmann, Kavat Voxna och sist Din Sko. 

Lite förvånande kom Kavat näst sist. De fick lågt betyg för vattentäthet. 

Sammanfattningsvis kan man säga att det är värt att lägga lite mer för att få bra skor till barnen. Är ni intresserade av skor från Superfit, missa inte att Xxl Sport nu har kampanj på dem. Kika på mitt tidigare tips, de kostar nu 499kr. 

Följ @barntipsbloggen på Instagram för fler tips och massor av inspiration!

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s