Vi testar skalkläder från Reima

Fördelen med skalkläder jämfört med galon är att materialet andas. Nu är det dags att se över storlekar och skick inför våren. Jag var precis i de tankarna när vi blev utvalda att bli testfamilj till Reimas skalkläder, mössor och vantar, så kul att få testa och recensera och mycket lägligt för här behövde vi fylla på med kläder.

Påsken erbjöd härligt väder så vi har varit ute mycket och testat kläderna i skogen och sandlådan, den här veckan kommer största testet – förskolan.

Skaloverall i härlig grön färg
Gustaf har fått testa en skaloverall för de minsta i en dov grön färg. Första intrycket är rymlig modell  som inte sitter åt vilket jag gillar, lång dragkedja och fin färg.

gustafs overall

Skaloverall Tosti från Reima, 899kr.

Praktiskt med overall för de minsta. Vi har haft problem med att Gustafs jacka hasar upp när han leker så den fungerade bra. Materialet är vattentätt och andas, kragen och luvan har mjukt tyg. Hällor i silikon. Hur många hällor i tyg har jag inte klippt av från andra overaller och byxor för att de hängt som slamsor? Det här vill jag lova är en hällrevolution :). Gillar ni den här overallen som finns i strl 74-98 finns det en liknande modell för äldre barn i strl 104-134. Färger att välja mellan är grön, blå, rosa och gul. Om jag ska säga något jag hade velat se annorlunda är det gummibanden i fot- och ärmslut, kardborrband som man själv stänger till med en mudd under tycker jag sitter bättre.

Saga testar skaljacka och byxor
En härligt rosa skaljacka och svarta skalbyxor med hängslen har Saga fått testa. Jackan heter Taag och är fiffig med en tunt vadderad väst i som kan tas ur om det är varmt.

 Jackan är vatten- och vindtät  och räcker en bra bit ner över rumpan, det gillar jag. Mjukt tyg som andas, många kommentarer över färgen som lyser så fint. En bra basjacka med genomarbetade detaljer, mudd i luvan och stora fickor som Saga provfyllt med stenar och blommor. Ärmsluten hade jag gärna slutit till när det regnar men det går inte som ni ser på bilden. Den finns i strl 92-140 och kostar 799kr.

Byxorna heter Suoja och har hög midja med resår och hängslen. Materialet är mattare än jackan, jag tänker att smuts borde fästa enklare men det får vi se. Säkert är detta tyg mer slittåligt. Skalbyxorna är vattentäta och andas, hällorna är av silikon, superbra!

sagas byxor

Skalbyxor Suoja, 649kr.

Passformen är smal, Saga är rätt tunn men när knappen är knäppt i midjan sittter de perfekt, för ett lite rundare barn hade det varit bra om midjan gick att justera. Andra önskemål är att hängslena ska gå att ta av och att det skulle vara möjligt att justera storleken vi fotslutet med kardborrband eller liknande. Storlekar finns från 92-152, 649kr.

Mössor och vantar
Vi har även fått varsin mössa till barnen och ett par skalvantar. Saga en tunn rosa mössa som heter Bilberry med prickar, finstickad och mjuk. Den sitter bra om öronen vilket jag tycker är viktigt. Mössan finns i flera färger, den grå med vita prickar är jättesöt. Gustaf har fått prova en stickad mössa med vindtäta öronlappar, som heter Beetroot. Vi fick en storlek som skulle passa åldern 1-2 år men den var väl liten för honom som är 23 månader. Gå upp lite i storlek är ett tips. Skalvantarna är perfekt på höst och vår när det är blött ute, de här heter Litava och är helt vattentäta. Vi har testat massor av liknande vantar och nästan alla har ett för löst foder som sitter dåligt i tummen, det gör det till en kamp att få på vantarna på små barn. De här vantarna har ett foder som sitter tätt mot yttertyget och dragkedjan gör att de går enkelt att få på. Däremot är de lite väl tajta, vi kunde inte dra upp dragkedjan helt för då blev det märken på Gustafs handled. Välj storlek med omsorg alltså, vi kan rekommendera de här vantarna. Priset är 249kr och de finns i strl 1-3 (6 mån – 4 år).

 

vantar

Vi fortsätter att testa kläderna så mer kommer! Ni får gärna kommentera och tycka till, vad har ni för åsikter om Reima? Följ @barntipsbloggen på Instagram för att enkelt tycka till och kommentera!

Vi ingår i Reimas testpatrull och kommer att få behålla kläderna efter testets slut, ingen annan ersättning utgår och recensionen är helt min egen. 


Ett samarbete med Reima.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s