Test av Baby Jogger City tour

Vi har under de senaste månaderna fått testa Baby Joggers nya sulky City tour som verkligen konkurrerar med populära Babyzen Yoyo. Att vagnen är perfekt för resor är tydligt redan när vi packar upp paketet. Väskan som följer med fungerar också som en ryggsäck. Ihopfälld ska vagnen fungera som handbagage hos de flesta flygbolag (men dubbelkolla alltid innan ni reser). Vikten ligger på 6,4 kg. 
BabyJogger City Tour blir 56x45x23 cm ihopfälld. Vagnen är enkel att fälla ihop tycker jag, och då är vagnihopfällning en av mina sämsta grenar 😀. Sittkomforten är bra, det finns en väl vadderad dyna och suffletten går långt ned för solskydd. Jag gillar vädringsluckan som ger tillgång till barnet eftersom att vagnet är framåtvänd utan möjlighet att vända. Varukorgen är liten men vad kan man begära? Jag hade gärna sett en dryckeshållare i sufletten eller andra förvaringsytor. Vår tvååring sitter bra i vagnen. Jag hade velat ha sitsen lite längre för nu vilar hans huvud precis på kanten. Liggläget är steglöst och mycket bra. 

Här provsitter vår snart femåring vagnen med vinterjacka. Det funkar!Vagnen kan belastas ända upp till 28,7 kg och rekommenderas för barn från 6 månader upp till cirka fyra år. 

City Tour har ett gummibelagt handtag som är stabilt. Det kan inte justeras i höjdled och så brukar det vara för den här typen av vagnar. Hjulen är punkteringsfria både på fram- och bakhjulen. 5″-hjul framtill och 6″-hjul baktill. Framhjulen är roterbara men kan också låsas.

Priset ligger på cirka tre tusen kronor och vagnen säljs av de flesta stora webbutiker. Sammanfattningsvis en stark konkurrent till Yoyo. Det här är vårt första möte med Baby Jogger och jag gillar!

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s